Koliko puta tjedno trebate vježbati?

Najbolji raspored vježbanja jest onaj koji možete raditi dosljedno. No dva ili tri puta tjedno jednostavno nije dovoljno.

Svatko od nas se svakodnevno suočava s raznim izazovima i preprekama koji nam ne dopuštaju da vježbamo onoliko koliko bismo htjeli i zato svojim vježbačima preporučujem treninge ujutro. Da me krivo ne shvatite… Ne postoji loše vrijeme za trening, ali ako možete birati, definitivno preporučujem jutro. 

Gledam to s praktične strane jedne majke. Ujutro u 06:00 ne falite nikome, nema gužve u prometu, a popodne nakon posla možete se posvetiti djeci, društvenom životu, odmoru… Na kraju dana često smo psihički i fizički potrošeni, bez obzira na naše godine, pa nemamo snage niti volje za treningom. 

Kroz dan se premalo krećemo, već dio sjedimo i lokomotorni sustav nam pati. Zato svoje klijente svakodnevno motiviram na svim platformama da vježbaju pet puta tjedno, a vikende rezerviraju za hodanje, planinarenje ili bilo kakvu drugu aktivnost na otvorenom koja će im dati, među ostalim, i potrebnu količinu vitamina D koji je nužan za dobar imunitet i bolje raspoloženje. 

Najgore što možete učiniti za sebe jest ležati na kauču, jesti i razmišljati kako je sve loše i ništa ne valja.

Želite li mirovinu dočekati aktivni i zdravi, 45 minuta u danu posvećenih treningu jest minimalno što možete dati svome tijelu, jer drugo nemate. Zato su moji treninzi brzi, intenzivni i efikasni, te obuhvaćaju cijelo tijelo, što se pokazalo idealnim omjerom za vrhunske rezultate i zadržavanje motivacije mojih vježbača. U svaki trening, live ili online, dajem 300 posto sebe: vičem, urlam, podižem atmosferu i širim dobre vibracije, jer dobar trener mora biti autoritet, prijatelj i odličan psiholog.

Stalo mi je do toga da svi moji vježbači postignu željene rezultate, i više od toga, jer često vidim u njima više potencijala od njih samih. Ne volim vidjeti sebe niti druge žene u svojoj blizini nezadovoljne i tužne. Dokle god imam moć pokrenuti ih i motivirati da budu najbolja verzija sebe, bit ću na toj misiji.

Treba ponekad izaći ako treba i do jutra, popiti koju čašicu, prespavati cijeli dan, ali naći i mjeru u svemu tome. Balans je najbitniji na svakom polju vašeg života, pa tako i u fitness rutini. Ne trebate biti ekstremni kako biste postigli svoje rezultate, već samo dosljedni.