Najbolje vježbe za čvrst i ravan trbuh

Iznimno sam ponosna na svakog svog vježbača, od onog koji stoji preda mnom na treningu do svih onih koji sa mnom vježbaju preko ekrana svojih pametnih telefona. 

Velik dio mog posla sastoji se od motiviranja ljudi da vježbaju prije svega radi zdravlja i kvalitetnijeg načina života, a tek onda izgleda. No da se ne lažemo, mnogima je ono što vide u ogledalu najvažnije i što ih svakodnevno gura prema naprijed, pogotovo s 20 ili 30 godina. 

U tim godinama zdravlje nije prioritet i to je normalno, no i dalje hvalim svaku inicijativu da u užurbanom danu pronađete vrijeme za trening, bez obzira na godine.

S 20 vježbate da bi dobro izgledali, s 40 ćete biti zdravi i dobro izgledati, ako ste vježbali cijeli život. Trenirajte rado bilo čega, a tijelo će vam pokazati zahvalnost – s 20 dobro izgledate, s 30 još bolje izgledate, s 40 se osjećate kao da imate 25, s 50 se osjećate kao da imate 35, sa 60 kao da imate 45.

A kada je u pitanju izgled, na mojim vježbačicama mnogi prvo primijete jedan dio – njihove isklesane trbušnjake bez obzira na široki raspon godina. Mnogim ženama su upravo trbuh i stražnjica ‘boljke’ na kojima najviše rade, a mnogima se na tim područjima najviše vide stanke u treniranju i/ili nebalansirana prehrana.

Pa koje su to vježbe za trbuh kojima ćete postići lijepe i definirane mišiće koji će izazivati zavist?

Čučanj nikad nije zakazao kad je stražnjica u pitanju, isto kao što plank nije zakazao kada je trbuh u pitanju. Tu su i visoki skip koji čini čuda za vaš trbuh, te sklopke s bučicama od minimalno 2 ili 3 kilograma koji su dio svakog mog treninga. Dobar cardio trening je još jedna tajna uspjeha mojih žena kada je u pitanju lijepi trbuh uz, naravno, što balansiraniju i kvalitetniju prehranu.

Na hranu trebate početi gledati kao na kvalitetne cipele ili torbe. Bolje je jesti manje, ali kvalitetnije. 

Kad je riječ o prehrani kojom je dobro održavati mišićnu masu, onda su to svakako proteini. Proteini hrane mišić i bez njih ne možemo, ako želimo lijepo i zdravo izgledati. Bazirajte prehranu na zelenom lisnatom povrću i proteinima, izbjegavajte loše ugljikohidrate te, naravno, nemojte zaboraviti popiti barem dvije litre vode dnevno.