Najbolje vježbe za savršenu stražnjicu

Bujna, čvrsta i obla stražnjica san je brojnih žena, posebno otkad su je popularizirale slavne dame. Stoga ne čudi da mnoge žele znati koje to vježbe ‘najbrže’ dovode do jačanja i oblikovanja gluteusa. 

Moji treninzi kreću s najpoznatijom i najpopularnijom vježbom – čučnjem kojeg radimo u svim varijantama. To je svakako jedna od osnovnih vježbi za lijepu i čvrstu stražnjicu nakon koje ide iskorak, pa mrtvo dizanje. U svakom mom treningu su obuhvaćene ove tri vježbe, zato cure i žene imaju takve stražnjice koje možete vidjeti na fotografijama i snimkama iz dvorane i koje se baš nikada ne uljepšavaju prije objave. 

Sve moje vježbačice su stvarne, žene bez filtera, poput mene, sa svim svojim manama i vrlinama. To je filozofija koju živim i izvan teretane, što možete vidjeti na mojim društvenim mrežama na kojima svakodnevno motiviram tisuće klijenata i pratitelja.

Težine su također dio mojih treninga, a curama uvijek govorim da ih se ‘ne boje’. 

Većina mojih vježbačica u rukama ima girje od minimalno 8 kilograma, no najviše me veseli kad se radi o 10, 12 ili 14 kilograma koje nisu izazov, ako ste dosljedni i redoviti. Ne smijemo zaboraviti niti elastične gume koje će dodatno otežati trening, te jače utjecati na izgradnju mišića, te stolice na kojima moji vježbači također odrađuju brojne vježbe, od planka do bugarskog čučnja.

Obični iskoraci, iskoraci s titranjem, iskoraci na steperima, iskorak-skok… Sve su to varijante moje druge omiljene vježbe za stražnjicu, dok za mrtvo dizanje potičem svoje vježbače da obavezno izađu iz ‘zone komfora’, te izaberu još veće težine, od 24 do 32 kilograma. 

Prve rezultate pod mojim vodstvom možete očekivati već nakon dva tjedna pod pretpostavkom da trenirate pet puta tjedno i da ste prehranu doveli pod kontrolu.

Važite se jednom tjedno u isto vrijeme i na istom mjestu. Vodite svakodnevni dnevnik svega što unosite u organizam. Započnite dan espressom bez šećera i jednim iscijeđenim limunom s malo vode. Nakon treninga priuštite si vruće – hladno tuširanje, te jednom tjedno masažu i vaše tijelo će procvasti, a vi ćete biti sretniji.