Koliko vam je potrebna motivacija u životu?

Oduvijek sam voljela pomagati drugima i biti im inspiracija, motivacija, podrška. Kroz trenerski posao to mogu raditi svakodnevno. Tako sam nedavno instinktivno poslala poruku u svoju poslovnu WhatsApp grupu te pitala ima li pet discipliniranih i zainteresiranih žena, različitih godina i kilaža, koje bi voljele dočekati 2024. godinu s manjom brojkom na vagi. I tako je počeo još jedan SMT izazov.

Sve prijavljene dame pristale su vježbati sa mnom svaki dan u 6 ujutro, i jesti po mom planu prehrane bez gladovanja. Tri obroka dnevno, tri litre vode ili nezaslađenog čaja dnevno. Trening. To je bio dogovor i već smo zajedno prošle 7 dana.

Krenule smo naglo i neplanirano, sve smo se dogovarale u hodu. Nasumično odabrane kandidatkinje imaju između 19 i 55 godina te 55-103 kilograma. Sve imaju za skinuti max. 7 kg. Samo jedna je “zapela” u kilaži nakon trudnoća te ima više.

Upute su bile stroge, ali to mi je u krvi. Od svojih vježbača tražim disciplinu za ostvarenje svoje vizije te da poštuju moje vrijeme. Zauzvrat ja poštujem njihovo te ih uvijek guram da budu najbolja verzija sebe, čak i onda kad misle da to ne mogu. Upute su bile sljedeće:

– Trenirate natašte. Toleriram eventualno espresso prije dolaska u dvoranu. Kave s mlijekom i sličnih stvari iduća dva tjedna nema. Samo espresso ili čaj bez šećera.

– Nakon treninga zrnati sir i dva paradajza ili jaje i dva paradajza. Ručak je salata od heljde iz Dubravice, ima svega 250 kcal, ako ne stignete same raditi ručak kod kuće. Večera je jedna šnicla s nezačinjenim povrćem bez ulja, soli ili bilo kakvog umaka.

– Između ta tri obroka ne konzumirate NIŠTA osim vode, nezaslađenog čaja ili prirodne limunade. Alkohol je strogo zabranjen.

– Automobil i ostala prijevozna sredstva koristite što manje.

– Kašnjenje ne toleriram, a još manje izostanke.

Kako funkcioniramo? Kandidatkinje mi šalju fotografije obroka i na kraju dana broj koraka. Već na početku kreće lagano natjecanje koja je napravila više koraka, no malo zdrave konkurencije je dobro za um i tijelo. Ono na što sam posebno ponosna jest da sve žene upijaju svaku moju riječ te se međusobno podržavaju od početka “pokusa”. Razmjenjuju iskustva, a ja ih navodim što je dobro, a što ne. Nakon 7 dana odrađujemo vaganje. Sve su u prosjeku lakše za 2 kilograma. Jesu li zadovoljne?

“Mogu  i bolje, ali sretna sam da se barem nešto skida.” – Klara, 23 godine

“Ja sam zadovoljna, pogotovo današnjim rezultatom.” – Lucija, 19 godina

“Zadovoljna sam, bolje se osjećam, zdravije, lakše…” – Tamara, 50 godina

“Suuper se osjećam!! Zadovoljnija i lakša. Dobar je ulazak u dan nakon jutarnjeg treninga.” – Rosita, 55 godina

“Jako zadovoljna.” Lara, 26 godina

“Iskreno ja jedva čekam napokon i opet vidjeti dvoznamenkasti broj na vagi, ali sam prezadovoljna i ovaj izazov me samo dodatno motivirao i pokrenuo tako da bezbroj puta hvala” – Jasmina, 33 godine

Pred nama je još tjedan dana reda, rada i discipline, a nadam se da će sve dame nastaviti s takvim životom, naravno, uz moju pomoć. Većina nas je stava da sve možemo sami. I možemo, ali je lakše kad nas netko pogura! Iako sam se u početku pitala kako će to ići, posebno nakon moje nagle odluke o izazovu, više nemam brige. Ove će dame, nastave li po mojim uputama, Novu godinu dočekati još ljepše, zategnutije, sretnije i najvažnije – zdravije!

Voli vas SMT!