Osjećajte se dobro u svome tijelu

Počelo je prije 4 tjedna, Suzana šalje u grupu „BFF“ u kojoj su njezini vježbači/ članovi  poruku sljedećeg sadržaja: “ Trebam 5 kandidata koji žele smršaviti i koji su spremni dva tjedna trenirati u 6 ujutro, vikend u 8, vagati se i pratiti moj plan prehrane….”

Čitam poruku i mislim si : ok, želim smršaviti par kg već neko vrijeme, ali treniranje u 6 ujutro….hmmm, tko god me poznaje zna da ja nisam ta …….e, ipak nekada iznenadiš samu sebe, pa i u 50tim 🙂

Šaljem Suzani poruku jer imam hrpu pitanja ….moram li posebno kuhati, što ako ovo, što ako ono, jel’ mora biti baš taj trening u 6 ujutro……mislim BFF ima isti takav grupni trening više puta dnevno.

Suzanina pravila su jasna:

Trening u 6 ujutro; nema izostanaka, nema kašnjenja, ne možeš u iduća 2 tjedna na službeni put, ne možeš ta 2 vikenda nigdje putovati, tu si svaki dan na treningu + moraš imati svaki dan 10.000 koraka.

Prehrana je jednostavna: doručak zrnati sir ili kuhano jaje + rajčica; ručak  meso + povrće (ako ne stigneš ništa od toga –  salata iz Dubravice se po svim kriterijima uklapa u jelovnik); večera kao ručak.

Minimalna količina tekućine u danu je 3 litre, poželjno dodatno čaj od koprive radi izbacivanja vode.

Alkohol je zabranjen. Kava samo espresso bez ičega.

“Kada počinje?”, pitam Suzanu, “sutra” odgovara ona…..ovo je komunikacija u 8.30 navečer.

Hoću/ neću, hoću/neću….frendica i ja se dogovorimo “ajmo probati”.

U 22 sata sam u WhatsApp grupi koja se zove “Izazov 10. mjesec”, u grupi smo: Suzana + nas  7 kandidatkinja, raspon godina 19-55 godina, raspon kilograma 60-100 kg.

Još malo pravila – sve što jedeš u danu šalješ u grupu, znači fotkaš svaki obrok šalješ fotku, i tako svih nas 7.

Kreće iskustvo jutarnjih treninga, grupe, prehrane, vaganja, poticanja, muke, znojenja, zadovoljstva, radosti.

Na prvi trening sam zaspala, budim se u 5.45, trening je u  6….ja sam u Novom Zagrebu, trening u Tuškanovoj. U 6.05 sam bila u dvorani, kako sam u 20 minuta bila tamo ne znam ni sama sebi objasniti. To je bio jedini put da sam zaspala na trening.

Nakon 3 dana jedna žena među nama nije došla na trening – izbačena je iz grupe, ostalo nas je 6.

OK, poruka je jasna: “nema zafrkancije”.

Treninzi su žestoki, najčešće sam potpuno mokra već na polovici treninga i pitam se kako ću sutra hodati, međutim kako trening ide kraju moje zadovoljstvo odrađenim raste, najsretnija sam kada je treći set vježbi na polovici, tada iz sebe izvučem još malo energije koju crpim iz zadovoljstva samom sobom.

 Tijekom treninga  Suzana viče “brže,brže” ili “spusti se niže” ili “stisni trbuh, izravnaj leđa”, i čak i kad mislim da ne mogu niti toliko brzo ili toliko nisko koliko radim…. ona iz nas izvuče malo više, i fakat ide brže, niže, jače.

WhatsApp grupa, cijela ideja i koncept su odlični, jedna drugu inspiriramo, potičemo, podržavamo. Suzana naravno propitkuje “Gdje je zapelo? Gdje su fotke doručka? Kako stojite s koracima?” U takvoj komunikaciji, u grupi sa ostalih 5 žena, nema ti  druge nego ideš hodati ako nemaš dovoljno koraka u danu.

Svakim danom postepeno raste zadovoljstvo  s pomacima  koje ostvarujemo u treniranju, s gubitkom kilograma, i ono najvažnije, sa time kako se osjećamo.

Osjećam se bolje, lakše, zdravije, mršavije 🙂

KONAČNO ČINIM NEŠTO ZA SEBE. Konačno sam u režimu u kojem imam rezultate, a nisam izgubila energiju već sam dodatno „nabrijana“ jer ima pomaka.

Nakon 2 tjedna izazov završava ali mi smo se dogovorile da ostajemo u grupi, ostajemo na treningu u 6 ujutro, radimo koliko si koja zada ili koliko ti Suzana odredi 🙂

Hoću reći, Suzana je brutalno iskrena, stroga, bez dlake na jeziku, nema švercanja, nema uvijenih priča, ali ima zaraznu pokretačku energiju da ti može okrenuti „switch“ u glavi.

Danas se veselim sutrašnjem treningu u 6 ujutro…..tko god me zna teško će u ovo povjerovati, ali tako je.

Vikend nisam vježbala, fali mi….