Najveća transformacija SMT izazova: Od listopada do prosinca sa 103 na impresivnih 79 kg!

Sredinom listopada inicirala sam SMT izazov unutar poslovne WhatsApp grupe te tražila nekoliko dobrovoljki među vježbačicama koje bi htjele transformirati svoj životni stil do 2024. godine. Nova godina mnogima je prilika za novi početak i prijelomni trenutak u kojem žele mijenjati stvari, najčešće na sebi, ali i oko sebe. Posebno žene.

Teoretski, plan je bio jednostavan, no njegova provedba iziskivala je disciplinu i napor. Ipak, gdje postoji snažna volja, tu su i vrhunski rezultati: treninzi natašte pet puta tjedno u ranim jutarnjim satima u dvorani uz prilagođeni jelovnik koji sam sama osmislila. Zatim, tri uravnotežena obroka i tri litre vode ili nezaslađenog čaja dnevno, bez alkohola, te puno hodanja, a manje prijevoznih sredstava. Unatoč izazovima, sve dame su postigle ciljeve, te i dalje započinju svoja jutra treningom i paze na prehranu. Njihove zdrave navike nisu samo kratkotrajan trend, već su postale trajna životna filozofija koju planiraju nastaviti i u novoj godini.

Treneru je to najveće postignuće i najljepše hvala, jer sve što želim od svojih poslovnih početaka jest potaknuti vježbače da se osjećaju dobro i zadovoljno u svojoj koži, što donosi sreću i na svim drugim životnim poljima. Ne kaže se uzalud da samo u zdravom tijelu živi zdrav duh.

Jedna od prijavljenih dama bila je i Jasmina (34) koja je postigla impresivnu fizičku transformaciju – sa 103 kg na 79.4 kg, izmjerenih ujutro 29. prosinca! Kako ističe, ovo je bila njezina životna prilika koju nije željela propustiti. Iako je imala najviše kilograma za skinuti te njen krajnji cilj još nije postignut, čvrsto je odlučila da će ovaj put uspjeti.

– Rodila sam drugo dijete prije 2 godine i od tada su se kilogrami samo nakupljali. Svoje probleme sam oduvijek rješavala hranom i vodila bitku s viškom kilograma. No, nakon druge trudnoće došla sam do faze gdje sam se doslovno gadila sama sebi.  Tijekom ljeta me posjetila prijateljica iz Njemačke koja je u godinu dana transformirala svoj izgled, te sam si i ja postavila isti cilj. Do Suzane sam došla preporukom druge prijateljice koja je njena dugogodišnja klijentica. Počela sam vježbati 11. rujna, tri puta tjedno, a onda sam vidjela obavijest o izazovu i odlučila se pridružiti – govori Jasmina, priznajući da joj je bilo najteže krenuti.

– Suzana mi je bila najveći motivator. Ona je žena s ogromnim srcem, koja zna znanje i zauvijek ću biti zahvalna na svemu što je učinila za mene. Nikada prije nisam imala trenera koji mi je pristupio s takvim razumijevanjem i predanošću, potičući me i pružajući korisne savjete o promjeni načina života. Da sam bilo gdje drugdje otišla, sigurna sam da ne bih postigla ovakve rezultate. Njezin ljudski pristup me osvojio od prvog trenutka, jer dotad sam se kod drugih trenera osjećala samo kao broj. Svaki put kad dođe netko novi, ona priđe, predstavi se, pita što želiš, ispravi te kad ne radiš pravilno, brine se o svakome, gura ga naprijed. Naučila me vjerovati u sebe. Ranije nisam vjerovala da ja to mogu. Zahvaljujući njoj, zavoljela sam treninge i zavoljela je poput rođene sestre. Nitko je ne može zamijeniti jer razumije ljude i točno je znala kako treba sa mnom Želim zauvijek vježbati s njom i osjećati se ovako sretno i zadovoljno.”

Jasmini su veliku podršku pružili i roditelji, sestra i suprug, organiziravši se oko djece kako bi ona svako jutro mogla trenirati u 6 sati. Shvatili su da je to nešto što mora raditi svaki dan i omogućili joj dragocjeno vrijeme ključno za njezinu sreću. Paralelno s velikom fizičkom transformacijom, dogodila se i psihička promjena. Jasmina naglašava kako je danas puno smirenija i zadovoljnija, što ljudi oko nje itekako primjećuju. – Ranije u tom svom nezadovoljstvu zbog kilograma nisam željela izlaziti, sređivati se, živciralo me što nemam ništa za obući… Sada, kad sam puno sretnija, poboljšali su se i moji odnosi sa suprugom i roditeljima. Sve mi sada puno bolje funkcionira, ponosno ističe.

Jasminin krajnji cilj je 65 kilograma, a uz Suzanu kao podršku, postizanje tog cilja postaje znatno lakše. – U svojoj najmršavijoj fazi imala sam 75 kg i osjećala sam se odlično. No, jako se veselim vidjeti što još mogu postići i kako ću izgledati. Nastavit ću vježbati i nakon što postignem cilj. Sada vježbam 6 puta tjedno, no planiram to smanjiti na 4 puta i održavati kilažu. Kako kaže Suzana, samo zadovoljna žena može biti sretna žena, majka i supruga, i sve se više sama uvjeravam u to – zaključuje Jasmina.

Ustanite, krenite i unaprijedite svoj život u 2024. godini. Često smo sami sebi najveći neprijatelji, no sada je vrijeme da tome stanete na kraj. Svi oni koji nisu fizički u Zagrebu, mogu vježbati uz SMT putem online izazova koje mogu odrađivati bilo gdje i bilo kada uz prve vidljive rezultate nakon samo 2 tjedna. Sve aktualne izazove u ponudi pogledajte OVDJE. Voli vas SMT!