Kako izgledaju SMT treninzi?

Ako tek želite otkriti svijet SMT-a i početi vježbati sa mnom, vjerujem kako vas zanima kako izgledaju moji treninzi i na čemu se baziraju.

No prvo što morate znati… Kod mene nema odustajanja i trenira se 4-5 tjedno. Od jednog ili dva dolaska tjedno nećete učiniti ništa, kao ni ako ne pripazite na prehranu. Drugim riječima: odvojite vrijeme u danu za trening, kratko četkanje tijela, razmišljajte o onome što jedete jer tijelu je potrebno vrlo malo da bi bilo zdravo. Da budem preciznija, tijelu je potrebno 150 minuta umjerenog ili 75 minuta intenzivnog aerobnog treninga tjedno da bi postigli maksimalan učinak za krvožilni sustav i svejedno mu je hoćete li ga odraditi u jednom ili 7 treninga. Također, za treniranje nije nužan dolazak u dvoranu. Odradite jedan od mojih online treninga kod kuće i hodajte svaki dan.

SMT trening kreće sa zagrijavanjem od 10 minuta, a zatim kreću 3 serije vježbi za cijelo tijelo koje se sastoje od 3 različite vježbe po 8 ili 16 ponavljanja. Vježbe koje su dio mojih treninga su čučnjevi, iskoraci, mrtvo dizanje, plank, sklopke te vježbe za ruke s bučicama. Pritom koristimo i ostale rekvizite kao što su girje, gume, stolice, bump setovi i steperi.

Između vježbi nema puno odmora, trening je intenzivan, no osjećaj nakon njega je fantastičan. Ako ne boli, znači da vam je bilo prelagano, a to nije opcija. Uvijek se trudim osmisliti zabavne varijacije učinkovitih vježbi pa niti jedan trening nije jednak ili monoton. Možete ga odraditi bosi ili u tenisicama, vi odlučujete.

Uvijek nastojim potaknuti vježbače da podignu kilažu s kojom rade kako bi trening bio izazovniji, ali sam uvijek vrlo oprezna kako ne bi došlo do ozljeda. Kod mojih treninga nema velikih težina, odnosno to nisu težine koje grade ‘nabildane’ mišiće. Govorimo o girjama od 8, 10, 12 i 14 kilograma s kojima većina mojih vježbača odradi svaki trening te bučicama od 3, 4 ili 5 kilograma.

Iako trbuh radi tijekom cijelog treninga, na ovaj ili onaj način, trening završavamo raznim varijantama trbušnjaka. Tri brze i kratke serije vježbi po 16 ponavljanja, s vrlo kratkim pauzama, i trbuh će “gorjeti” za kraj. Slijedi istezanje, pljesak na odličnom odrađenom poslu i moj tradicionalni pozdrav: “nadam se da vam je bilo lijepo i vidimo se sutra”. Trening traje ukupno 40 minuta.